Архив на категория: Без категория

Do you speak English?

Изпращаме слънчевото и безгрижно лято с натежало сърце. Време е да се завръщаме в мелницата на делника. Наближава началото на учебната година, не само за децата. Традиционно през есента започват многобройни курсове за начинаещи по езици, народни танци, йога, рисуване…Ето три онлайн места, където можете да научите чужд език или да обогатите знанията си:

English

Français

Español

Опитът на майсторите

В разгара на зимата сме – навън е снежно и свежо, а леденият вятър ни подгонва да отидем на топло. Това, също така е чудесен период за кулинарни експерименти край печката. Колкото и да обичаме да творим обаче, винаги е добре да почерпим и от опита на майсторите. Ето 3 кулинарни ТВ предвания, които ме вдъхновяват:

Пекарната на Рудолф

Целувките на Ана

Бон Апети

 

На Учителя, с любов!

Продължаваме на учебна вълна, защото днес е Международния ден на учителя. Всички пазим спомени за различни учители, които са били част от нашия свят за определен период от време. За някой от тях все още си спомняме с обич и благодарност, а за други – с не толкова позитивни чувства. Нека днес да отдадем почит на учителите, които вдъхновяват и умеят да извадят най-доброто от нас! Посвещавам този пост и на Учителите, които срещаме през целия си живот!

teach1

"It's not easy texting my mother. She's an English teacher and all she does is correct my spelling."

teach3

Телефон все ни свърZzzва, телефон ни дeли…

Телефонът е фантастично изобретение, а в съвременния свят и уникално средство за комуникация и получаване на информация. Обаче (май винаги има едно обаче :)) не е ли досадно да седите с някого в готино заведение или прекрасна градина и той/тя непрестанно да зяпа в телефона си? Явно не само аз мисля така:

phone1 phone3

BusinessMan and businesswoman walking through a exhibition with variety of giants mobile devices, smartphones and digital tablets  These show the different operating systems available and the wide variety of applications.

Кой съм аз?

Имам удоволствието да споделя изключително полезна информация с онези от вас, които се интересуват от психология, личностно развитие и от една различна информация за нас самите и за светът около нас. Това са 3 сайта на 3 прекрасни българки – горещо препоръчвам, ако търсите отговори на житейски въпроси. А за онези от вас, които искат да променят живота си, препоръчвам методът на констелациите, с медиатор Дани Борисова.

Здрава история на Емилия Цанева

Психология, хипнотерапия, йога и здравословен живот на Стефи Божилова

Свой избор на Мартина Иванова

Сватбени камбани

Месецът на сватбите – това е май. Дали заради разцъфтялата пролет, дали заради яркото слънце, но като че ли въздухът е наситен с радостно вълнение. За щастие живеем в свободни времена и цивилизована страна, където хората има правото и възможността да се оженят както си искат. Едни предпочитат пищни и големи тържества, за други малка и весела сватба е предпочитаният вариант. Идеите са многобройни и пъстри. Аз реших да допринеса към многообразието с три снимки от моята сватба, която се състоя през март тази година. На онези от вас, на които им предстои това прекрасно събитие, пожелавам весело празнуване, а останалите приканвам да си спомним с удоволствие за този радостен ден!

DSC_9339 DSC_9367 MIL_1232 copy

Къде да си потърся работа?

Новата година донесе на много хора предизвикателството да приемат за най-важна краткосрочна цел, намирането на нова работа. Това е много ценен период, в който човек може да се огледа и да помисли по коя кариерна пътека да поеме. В България съществуват 3 надеждни и уважавани сайта, които биха могли да бъдат отправната точка за едно продуктивно търсене.

http://www.jobs.bg

http://www.karieri.bg

http://www.jobtiger.bg

Je Suis Charlie

07 януари 2015 ще остане като черен ден в историята на Франция, когато 12 души бяха варварски убити от лица, представящи се за членове на йеменският клон на „Ал Кайда“.  Трагедията се е разиграла в и около редакцията на сатиричният вестник Charlie Hebdo.

charlie2 charlie3 charlie5

Новите Цели за Новата Година

Само два дни ни делят от настъпването на 2015 година. След като премине еуфорията на празника, ни очаква отново ежедневието с неговата рутина, с изискванията и задачите. Ако жадувате за промяна, от вас зависи да определите целите и насоките и да започнете да ги следвате, така че да се озовете на нова житейска пътека. Като че ли най-често срещаните планове са свързани с здравето и външния вид (намаляване на теглото, спиране на цигарите), с работата и любовта. Предприемането на пътешествие или започването на ново хоби са също в класацията. Каквото и да си набележите като намерение за прогрес, ви пожелавам да имате силите, мотивацията и дисциплината да го постигнете!

newyear_resol2 newyear_resol1 newyear_resol3

Времето е …

Тези дни фокусът неизбежно е върху празниците. В един или друг аспект. Освен от обичайните теми за храна, декорация и подаръци, повечето хора живо се интересуват и от това, какво ще е времето около Коледа и Нова Година. Разбира се, мнозинството от нас, независимо от възрастта си, мечтаят за чистата белота на снега. Дали това ще се случи, може да се ориентирате на някой от тази 3 сайта (а ако сте маниаци – и на трите 🙂 ) :

http://www.sinoptik.bg

http://www.dalivali.bg

http://www.weather.bg