Архив на категория: Бизнес

Научи повече

Избрах три интересни семинара, които предстои да се проведат в три от най-големите български града. Независимо дали ще си харесате някой от тях или пък имате друго събитие предвид, хубаво е да сте сред хора, които споделят вашите ценности и идеи. Много чудесни приятелства, а защо не и бизнеси, започват точно така!

София: „Модерните жени променят света“ с холистичният нутриционист Маги Пашова

Пловдив: Обучителен семинар – Практически умения за писане и управление на проекти

Варна: „Умения, техники и стратегии при водене на търговски преговори“ 

 

Свободен да практикува

Отскоро и аз съм част от нестройните и развълнувани редици на фрийлансърите. Свободно практикуващите този екстремен на моменти, но никога скучен начин на работа, ще ви кажат, че веднъж опитал да живееш така, трудно би се върнал към съществуване в матрицата. Аз се занимавам най-вече с Internet Marketing и Web Content, но се интересувам какво имат да кажат и колегите от другите области на бизнеса. С трепет следя постингите на каките и батковците, „печени“ на шиша на фрийлансърството и споделящи ценни истини за живота. Ето три блога, които се поддържат по интересен и в същото време – информативен начин:

„Freelance Tips“ на Диана

„Свободна практика“ на Иванка Могилска

„Не вярвай в чудеса, разчитай на тях!“ на Виолет Фарах

 

Мисъл на деня – Forbes

Сайтът на Forbes.com предлага всеки ден по нещо вдъхновяващо, преди да ви пренасочи към основното си съдържание. Ето какво публикуваха напоследък :

17 Oct. 2014:
„Ability is useless unless it’s used.“

20 Oct. 2014:
„If you think you’re tops, you won’t do much climbing.“

21 Oct. 2014:
„Men are often capable of greater things than they perform. They are sent into the world with bills of credit, and seldom draw to their full extent.“

Визитки с въображение

Работната седмица е към своят край, но въпреки това, онези от нас, които не са във ваканция, се вълнуват от деловите теми. Една от тези теми е свързана с визитките. Освен базовата им функция да са носител на информация за контакти, те се оказват и средство, чрез което да ви запомнят или поне да се сещат за вас достатъчно често. Малкото парченце картон, обаче, може да  притежава и мощна рекламна функция. Ето 3 примера на креативни визитки, които сами по себе си „говорят“ за своя собственик:

creative-business-cards-4-4-2 creative-business-cards-4-5 creative-business-cards-4-36