Архив на категория: Дизайн

Фрийлансър: за и против

Ако в момент на яд, раздразнение или досада (добре де, може пък и благодарение на някое положително чувство) сте решили да напуснете полето на стандартната работа, добре си помислете дали да скочите в мътните води на свободната практика. Приятелите от designtaxi са решили да онагледят този специфичен начин на живот така:

freelancefulltime-colleague2 freelancefulltime-overtime3 freelancefulltime-shower1

Драконова мода

За втори път пиша в 3nice за феномена Game of Thrones, чийто 6-ти сезон приключва днес. В чест на суперуспешната телевизионна поредица ми хрумна да представя 3 красиви и интересни предмета, вдъхновени от митичните дракони.

drag1 drag3 drag5

Ново лице

Колко от логата на популярни марки коли, телефони, храни или козметика можете да разпознаете? А дали ще можете да го направите, като видите как са изглеждали те в миналото? Да, това е пътешествие във времето!

apple playboy starbucks

Буквален прочит

Ето един случай, при който да си буквалист е забавно! Но тук си имаме работа и със забележителни способности за илюстриране и страхотно чувство за хумор! Забавлявайте се с рисунките на талантливата Keren Rosen:

керен1 керен2 керен3

Сърце vs Ум

Кое ще послушате при взимането на важно решение – сърцето или ума? Или понякога – сърцето, друг път – ума? Или всеки път старателно се опитвате да бъдете разумни и после – хоп! без никаква логика реагирате напълно неадекватно? Вместо да се ядосвате, по-добре се позабавлявайте със сладурите от The Awkward Yeti, които с много хумор и доза психология ни помагат да се посмеем и да не приемаме живота прекалено насериозно.

пик1 пик2 пик3

Хитри офис идеи

И пак е понеделник, и пак е начало (за повечето хора) на работна седмица. Персоналът прекарва толкова много време на работното си място, че заслужава да се възползва от тези забавни и идейни изобретения. Вижте ги само – готина чаша за кафе или чай с място за бисквитка; „хамак“ за уморени крака; машина за унищожаване на ненужни вече хартиени документи, която, забележете, се задвижва от хамстер! 🙂

ofis4 office7 ofis5

A като Азбука, К като на Китайски

Началото на годината е чудесен период, през който можем да вземем важни решения, като например да спрем цигарите, да отслабнем, да научим чужд език…За тези от вас, които биха искали да започнат обучение по някой екзотичен език, предлагам тези забавни илюстрации на китайската писателка, бизнес дама и пътешественичка Shao Lan, която ги създава като метода Chineasy в помощ на дъщеря си. Всичко започва като хоби, а днес този метод е изключително популярен.

fire tree king

История с кошче

Не, това не е боклукчава публикация. Просто, тези дни (защото е необичайно топло за октомври, слава Богу!) си взех шоколадов сладолед във фунийка и съответно ми дадоха салфетка и пластмасова лъжичка към него. Блажено си го изядох, но се оказа, че около мен няма какво? Кошче. Елементарно е, но пък си е нужно. Аз, тудуф, тудуф – носих си салфетката и лъжичката известно време в ръчичката, докато не намеря какво? Кошче. Ами съвестен еко, био и зелен гражданин съм, какво да правя! И какъв е изводът от историята? Няма извод, просто каквото и да правим, генерираме боклук и така рано или късно се налага да изолзваме какво? Кошче.

bin1 bin2 bin4

На две колела

Може би колоездачите са сред хората, най-доволни, че е лято. Колко готино е да яхнеш велосипеда и да отпрашиш на някъде! Обаче, когато стигнеш до това „някъде“, е хубаво да има и къде да паркираш возилото. Ето 3 идейни вело-паркинг места:

bike1 bike3 bike4