Архив на категория: Животни

Ура! Днес е нашият допълнителен ден!

Нали 2016 е високосна година, ето го нашият допълнителен ден, през който можем да изберем да направим нещо необичайно за нас, или такова, за което досега не ни е стигало време или смелост. Тези животинки скачат от радост по някакви си свои причини. Каква е твоята причина да подскочиш от радост точно днес?

jump7 jump8 jump1

За бизнес хората и бизнес котките

The Adventures of Business Cat („Приключенията на Бизнес Котаракът“) е уеб комикс, чийто автор е Tom Fonder. По забавен начин се проследяват детайли от живота на едно богатото, плейбой и бизнес животинче. Симбиозата между корпоративната култура и особеностите, характерни за една котка, е удивителна! Котакът си има и секретарка, която се казва Janet и подчинени с които общува по…котешки. Създадени по идея на Tom Fonder и Rachael Robins, „Приключенията“ са започнали своето съществуване като част от уеб комиксът Happy Jar.

cat1 cat2 cat3

На (почти) делова вълна :)

Да, понеделник е, пълнолуние е, снощи имаше лунно затъмнение, че за капак и Меркурий е ретрограден…въобще пълна програма за разбъркване на мозъка! Та поне да се посмеем 🙂 Да вземем, например, котките – те са голяма работа, направо можем да се учим от тях. Оказва се, че е възможно да изразиш дори неща, свързани с работата ти с техните муцунки. 🙂

Вашата реакция, когато някой колега ви сподели пикантна офис клюка:
cat1

А тук шефа/шефката е разказал/а тъп виц и вие просто не можете да се засмеете:
cat2

Ето как се чувствате, когато някой от обкръжението ви започне да злоупотребява с вашето търпение:
cat3

Хранилка за птици

В нашето забързано ежедневие рядко се оглеждаме да видим светът около нас. Жалко, защото ако поспрем, ако отворим очи и сърце, ще открием много красота и любов, в различни форми. И това е любов – да направиш хранилка за птици. Това е любов към природата, любов към Животa.

oriole3 oriole oriole2

 

 

И дъждът вали!

Средата на юли е и не знам дали, защото е Годината на Водния Кон или нещо друго, но почти всеки ден ако няма буря, то поне вали напоително. По друго време не бих възразила, обаче сега – през юли си искам лятото! Искам си слънцето, искам си топлината на дългия летен ден; пиенето на бира на теферич, ефирните роклички и леки чехлички…И на животните, обаче не им е лесно в дъжда:

Tree frog uses leaf as umbrella in Jember, East Java yagmurda-semsiye-altinda-opusen-cift_195268 485495_510257139061901_1100450080_n

Сладо-лед :)

Сладоледът е любимо лакомство на много хора. Завиждам на онези, които могат да го ядат и при студено време. Аз лично изчаквам да се стопли от около 20 градуса и нагоре, преди да мога да се отдам на изкушението, без да ме заболи гърло. Не само хората, обаче, обичат сладолед:

ice cream2 ice cream3 ice cream4

Верни другари

По пътя за работата ми има малък парк. Там често виждам собственици на кучета да ги разхождат. Отскоро и един Ирландски Сетер е в компанията. Във всеки подобен сетер виждам кучето си Джони, което беше при нас около 2 години и което успяха да откраднат след 3 провалени опита. Единствената ми утеха е, че след като толкова много са го искали, поне дано са се грижели добре за него… Другите две породи кучета, които харесвам са Джак Ръсел и Голдън Ретривър. И трите породи са доста активни и игриви и би било добре да бъдат гледани на място с двор, където да тичат на воля.

golden-retriever-11 Irish-Setter-Photo-irish-setters-3946793-450-313 jackrussell

Птиците на Пролетта

Да, пролетта е в вихъра си – дървета и цветя са красиво разцъфтели, с мартеници, вързани по  тях. От вчера преместихме часовниците с един час напред. Има и определени птици, които са вестители на пролетта – тук представям някои от тях – лястовица, щъркел и пчелояд. Снимката на пчелоядът е дело на прекрасният фотограф на птици Ники Стайков – http://birdsphotographer.com/.

liastovia2 shturkeli1 pcheloiad-N9JL9053_Niki Stajkov