Архив по месеци: май 2014

Щастието е . . .

Какво е щастието? За едни, това е чувството да обичаш и да бъдеш обичан. Други напомнят, че щастието е лична отговорност на всеки. А трети вярват в простичката и древна истина, че това е път, а не крайна точка. За мен всичко изброено до тук е вярно, плюс усещането за безгрижие 🙂 Какво е щастието за теб?

happiness-is-a-way-of-travel  happiness-is There-is-only-one-happiness-in-life-to-love-and-be-loved-tree-wall-sticker-000000003

 

 

Сладо-лед :)

Сладоледът е любимо лакомство на много хора. Завиждам на онези, които могат да го ядат и при студено време. Аз лично изчаквам да се стопли от около 20 градуса и нагоре, преди да мога да се отдам на изкушението, без да ме заболи гърло. Не само хората, обаче, обичат сладолед:

ice cream2 ice cream3 ice cream4

100

Ето как неусетно стигнахме и до публикация No. 100 на 3nice 🙂 Много се чудих как да я отбележа и отговорът дойде самичък – търсех нещо в нета и попаднах на изображение на 100-доларова банкнота 🙂 И така, с пожелание за още много x 100 интересни, забавни и вдъхновяващи публикации 🙂

100 leva  100usd 100-euros

Аз, Буки, Веди

Утре, 24 май ще честваме Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ще отдадем почит на светите братя Кирил и Методий – създатели на славянската писменост. Празникът се отбелязва във всички православни славяноезични страни.

kiril i metodiiazbuka2 kirilimetodi

Най-новото от Oscar de la Renta

В седмицата на абитуриентските балове сме. Скоро ще започне празничната еуфория и модното дефиле на младежите и девойките, успешно завършили средното си образование. Добрият вкус се формира и развива цял живот, затова днес реших да представя 3 прекрасни творения на удивителният Oscar de la Renta. Това е висша мода, така че и цените съответстват на нивото: розовата тюлена фантазия струва $4,690.00. Нежната рокля, вдъхновена от Елизабетинската епоха може да бъде ваша за $13,590.00. Жълтата бална рокля с черна бродерия е с цена $10,990.00.

oscar1 oscar2 oscar3

Приключения с колички

Попаднах на сайта на едно момиче от Швейцария – Kim Leuenberger. Останах очарована от красивите снимки, които е направила с играчки – успяла е да създаде цяла история около колички и моторчета. Ким снима с Canon 5d mark iii, стар Contax, Canon A1 (от дядо й) и ломографски фотоапарат. B момента учи фотография в University of the Arts – London.

car2 car4 car5

Ефектът на пеперудата

Научени сме, че за да постигнем каквото и да било, е необходимо да направим огромни усилия и саможертви. Какво ако…това не (винаги) е така? Ако всъщност всичко е много по-лесно – като трепкане крилцата на пеперуда! Животът е лек и жизнерадостен, работата тече като бистро поточе, любовта идва лесно и приятно, парите извират като от кладенче за мен…На тази вибрационна вълна всичко е енергия – свежа, трептяща и сияйна!

butterfly1 butterfly2 butterfly3

"Блян"

„Блян“ от Пейо Яворов
Включено в книгата „Подир сенките на облаците“

На крехка майска роза пъпка – туй си ти;
а утрото на май са моите мечти:
въстава ден…
На моята любов под знойните лъчи
– една за мен,
ти ароматна ще цъфтиш.
Ти моите гърди ще украсиш,
ще радваш моите очи.

Ще бъде слънце любовта ми – и зари
над тебе ще пилей, за тебе ще гори.
След зноен ден,
на теменужна вечер хладната роса
– и теб, и мен
пред вечен сън ще ороси…
И дебном ангел тих ще угаси
звездите в модри небеса.

may rose1 may rose2 may rose3

Честит Празник на Труда!

Благодаря за това, че имам правото и възможността да работя. Хубаво би било, ако човек работи това, което обича, а не само да изкарва някакви пари. Надявам се все повече хора да открият своят уникален талант, чрез който да просперират и който да допринася за обществото. Веднага се сещам за пресен такъв случай – Ваня от Vanilla Kitchen. Момиче, което от веган кулинарен блог стигна до собствена сладкарница. Нека за повече такива успехи да чуваме и занапред!

google3 google4google1