Архив по месеци: юли 2014

Нарисувай ми… нежност

Това си помислих първият път, когато видях картина на изключително талантливата майсторка на четката Венета Дочева, публикувана във Facebook. Толкова нежност, изящество и лекота изразяват нейните акварели, че тяхната емоция съвсем естествено се предава и на този, който ги съзерцава.

Насладете се на „Хармония“, „Симфония в зелено“ и „Споделени тайни“.

venetadocheva1_Хармония venetadocheva4_Симфония в зелено Споделени тайни

Треска за злато

Всички знаем за обичайното приложение на този метал в бижутерията, но това, което открих, докато търсех предмети от злато (на снимка 😉 ) бе доста необичайно. Тоалетна, облицована със злато, например или такъв скейтборд. Има също и десерти, към които е добавено злато, което се било ядяло (скъпички са, да), така че май златото е на повече места, отколкото очаквах. А тук споделям също автомобил със златно покритие, козметична маска и подобен мобилен телефон.

golden car golden mask golden phone

Какво ще закусваме?

Тестените изделия са толкова вкусни! Знам, че диетолозите ще спорят по въпрос, но да си гледат работата! Тези комбинации: кроасан и кафе, баничка и айрян или боза, а защо не и просто едно геврече или пък бретцел са си приятна класика. За закуска или пък на пикник, в парка или у дома – можете да им се наслаждавате навсякъде! 🙂

bretzel croissant banitsa

Визитки с въображение

Работната седмица е към своят край, но въпреки това, онези от нас, които не са във ваканция, се вълнуват от деловите теми. Една от тези теми е свързана с визитките. Освен базовата им функция да са носител на информация за контакти, те се оказват и средство, чрез което да ви запомнят или поне да се сещат за вас достатъчно често. Малкото парченце картон, обаче, може да  притежава и мощна рекламна функция. Ето 3 примера на креативни визитки, които сами по себе си „говорят“ за своя собственик:

creative-business-cards-4-4-2 creative-business-cards-4-5 creative-business-cards-4-36

Килимена история

Дъждовно или не, лятото е традиционният сезон за домашни ремонти в България. Всички знаем колко е сладък момента, в който майсторите приключат работата си и ние останем на спокойствие с нашите идеи и планове за обзавеждане. Ако и вие сте съгласни, че килимите са един от елементите на интериора, които допринасят за онова топло усещане за уют, ето 3 оригинални идеи за вас:

1798401_614437221979726_1983736262_n Cool-kids-room-rug-with-flexible-design-Imperial-by-Contraforma-5 slipper-rug

 

Васил Левски

Днес се навършват 177 години от Апостолът на Свободата – Васил Левски.

Поклон!

Ето част от неговите слова, долетели през годините до нас:

  • Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само мене си. — до Панайот Хитов, писано през март или април 1868 г.
  • С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите.
  • От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи. — до новоприети членове в организацията, 19.II.1872 г.
  • Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. — до Панайот Хитов, 10.V.1871 г.
  • Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България! — Писмо-дописка до Ганчо Мильов в Букурещ, 10.V.1871 г.
  • На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел. — до Филип Тотю, 1.III.1871 г.

vlevski1  vlevski2  vlevski3

 

И дъждът вали!

Средата на юли е и не знам дали, защото е Годината на Водния Кон или нещо друго, но почти всеки ден ако няма буря, то поне вали напоително. По друго време не бих възразила, обаче сега – през юли си искам лятото! Искам си слънцето, искам си топлината на дългия летен ден; пиенето на бира на теферич, ефирните роклички и леки чехлички…И на животните, обаче не им е лесно в дъжда:

Tree frog uses leaf as umbrella in Jember, East Java yagmurda-semsiye-altinda-opusen-cift_195268 485495_510257139061901_1100450080_n

На светло

Ако обзавеждате нов дом и искат да създадете пространства с уникално осветление, тези 3 лампи може да ви донесат вдъхновение. Интересното на тази, която е във формата на облак е, че когато минавате покрай нея, тя се превръща в буреносен облак и зaпочва да святка и гърми. 🙂 Кръглата цветна лампа всъщност е създадена от многобройни желирани мечета (какво? да, правилно разбрахте 🙂 ) Ех, колко удобно! Ако случайно огладнеете, можете да си хапнете малко от лампата. 🙂 За любителите на мистериозното пък дизайнерите са предвидили и осветително тяло, което ви създава илюзията, че сте в гора (или във филм на ужасите, зависи от гледната точка).

lamp1 lamp4 lamp5