Архив по месеци: август 2014

На пикник

Едно от прекрасните неща на лятото е възможността да си организирате пикник. Още по-хубаво е, че човек има свободата да избира между толкова много подходящи местенца – на полето, в планината, край морето…Кой каквото си има наблизо. Храната и напитките също могат да бъдат от по-семпли като сандвичи, бисквити, плодове до по-изискани като хайвер, тънки мезенца, шампанско. Още има слънчеви дни пред нас, така че грабвайте одеалата и кошниците и приятни пикникуване 🙂

picnic2 picnic3 picnic5

Последни поръчки

Изтичат последните дни на август. Забелязах, че вече се стъмва по-рано, сутрините са по-студени и като цяло, колкото и високи градуси да ни обещават синоптиците, във въздуха се усеща хладната нотка на есента. Темата за следоледа обаче още е актуална. 🙂 Е, има хора, които могат да му се наслаждават целогодишно, но аз не съм от тях. Още малко и ще закрия сезона, най-вероятно с някое вълшебство от Confetti. Сладоледът им е фантастичен, топките – големи, само да не беше задължително да си избереш най-малко 2 вкуса. Аз често предпочитам само един вкус и ме дразни това тяхно изискване. Както и да е. Нещо весело по въпроса:

ice2ice1ice3

За отмора

Петък следобяд е онзи сладък период, през който потенциала на целият уикенд лежи пред нас с обещанието за удоволствие, отмора или пък екстремни преживявания – кой както го предпочита. В този момент ми се струва подходящо да обърнем поглед към 3 уникални басейна: Chongwe River House, Замбия; Hotel Caruso, Ravello, Италия и One&Only Reethi Rah.на Малдивите.

Кой знае, някой ден може да се срещнем на някое от тези неземно красиви места 🙂

Chongwe River House, Zambia Hotel Caruso, Ravello, Italy One&Only Reethi Rah. Maldives

Хранилка за птици

В нашето забързано ежедневие рядко се оглеждаме да видим светът около нас. Жалко, защото ако поспрем, ако отворим очи и сърце, ще открием много красота и любов, в различни форми. И това е любов – да направиш хранилка за птици. Това е любов към природата, любов към Животa.

oriole3 oriole oriole2

 

 

Follow me!

Сигурно сте виждали тези колоритни снимки на момиче, което „води“ фотографа на различни места по света, Става въпрос за Follow Me – личен проект на роденият в Dagestan, Russia Murad Osmann. Момичето е неговата приятелка Natalia Zakharova. Какъв оригинален начин човек да запази преживяванията от пътешествията си, само!

followme3 followme4 followme5