Архив по месеци: септември 2014

В крак с модата

Есента идва с променливо време и поредица от понякога слънчеви, а друг път студени и дъждовни дни. За едни това означава да приберат по-чувствителните цветя и летните играчки, за други – да се заемат с направата на вкусна зимнина. Моите приятели от Fashion Style Magazine, пък имат интересни предложения за вашият есенен гардероб (Top Trends – Fall 2014 by Olga Koroleva), 3 от които публикуваме тук:

style2 style1style3

 

 

 

Mandala Art

Мандала означава „кръг“ на санскрит. Тези красиви рисунки всъщност имат духовно значение в будизма и хиндуизма – сами по себе си те са един микрокосмос и представляват Вселената. Създаването на мандала е последвано от нейното разрушаване. Целта е да се покаже преходността, движението на Живота – нищо не е вечно. В някои практики мандала се използва за фокусиране на практикуващият и за сътворяване на духовно, изчистено пространство.

mandala1 mandala5 mandala

Есенно равноденствие

Днес в 5:29 настъпи астрономическата есен в Северното полукълбо. Денят и нощта се изравниха, но деня постепенно ще намалява и така до Зимното равноденствие. Извън научните факти идва времето на прекрасните есенни плодове и зеленчуци, на красивите пуловери и високи ботуши и, надяваме се, на циганското лято. 🙂

autumn1  autumn4autumn3

Вълшебства с тиква

Есента идва с красиви цветове и изключително вкусни плодове. Сред тях тиквата е царицата на есенната трапеза. Всички сме хапвали печена тиква с мед и орехи или тиквеник. Ето, обаче, 3 по-различни рецепти:

Пай с тиква – Sunshine’s Kitchen

Сладкиш с тиква и банани oт menumag.bg

Кейк с тиква – Do You Love to Eat ?

Да ви е сладко! 🙂

tikva2 tikva1 keik s tikva

София, Вяра, Надежда и Любов

Днес почитаме паметта на Св. мъченици София и нейните 3 дъщери Вяра, Надежда и Любов. Празник на град София е и имен ден на сестра ми Надежда. Много тържествен ден за мен! Да има много любов в сърцата, надежда в умовете и вяра в душите ни! Така ще бъдем и мъдри.

Hope  wisdomlove

Място за четене

С настъпването на учебната година и близостта на есента, постепенно заниманията ни се преместват отново навътре – към затворените пространства. Вярно е, че четенето няма сезонност, защото винаги е подходящ момент за удоволствието от завладяваща книга. Ето, все пак, 3 идеи за уютни кътчета, специално за четене (и размишления над прочетеното).

readroom2 readroom3 readroom4

Quiz me :)

Ако имате малко свободно време през някой петък следобяд и владеете добре английски, ето 3 интересни теста, които освен, че са забавни, могат да ви помогнат и да научите нещо за себе си:

Which Greek God or Goddess are you?

Which Actor Would Play You in the Story of Your Life?

Can we guess your secret?