Архив по месеци: ноември 2014

Daily Cartoon

A cartoon a day keeps a doctor away – би могло и така да се каже 🙂 Голяма чест за всеки модерен творец е да получи възможността да публикува в емблематичното списание The New Yorker. Тук представям 3 карикатури от рубриката Daily Cartoon. Ако ви харесват, може да ги следите и във Facebook.

newyorker5 newyorker1 newyorker7

 

Човешки ресурси

Човешкото тяло, като средство за създаване на изкуство. Тук не става въпрос за моделите на скулптури и художници, а за ентусиасти от Германия, които използват телата си, за да създадат едни доста необичайни инсталации в градската среда:

Company Willi Dorner, Hastings 21 September 2013urban1People In Spaces Wales

ПълноЛуние

от Богомила – Сандия
Пълнолуние Телец – 7 ноември; 01:21ч
Елемент – Земя, Управител – Венера
Слънцето е в Скорпион, а Луната в отсрещният знак – Телец. Двете светила са в опозиция, максимално раздалечени едно от друго и между тях има повече пространство от обикновено. В този момент имаме шанс да разширим гледната си точка, да осъзнаем неща, които до сега са ни се изплъзвали. Както Луната е пълна и осветена, така и ние можем да осветлим кътчета в съзнанието си, които са стояли в сянка до сега.
Когато планетите са в опозиция, много често имаме усещането, че някой отвън ни причинява нещо, че нещата НИ се случват, а ние нямаме дейно участие в тях. Всъщност истината е, че както Луната отразява светлината на Слънцето, така и околните отразяват нас. Те са нашето огледало, в което можем да видим тези части, до които обикновено нямаме пряк достъп.

Продължението тук: http://www.bogomila.net/

moon3 moon4 moon5_carlos-alberto-quintero

Делови Вторник

Като че ли в днешно време намаляха професиите, които изискват строго делово облекло. С разширяване на пазара на труда и увеличаване на малкият бизнес и фрийлансърите се наложи една нова култура на обличане, която залага на удобството и на моменти – на артистичността. И все пак, за онези дами, за които е важно да изглеждат елегантни на работното място – ето 3 чудесни предложения от Orsay:

officestylewomen