Архив по месеци: декември 2014

Новите Цели за Новата Година

Само два дни ни делят от настъпването на 2015 година. След като премине еуфорията на празника, ни очаква отново ежедневието с неговата рутина, с изискванията и задачите. Ако жадувате за промяна, от вас зависи да определите целите и насоките и да започнете да ги следвате, така че да се озовете на нова житейска пътека. Като че ли най-често срещаните планове са свързани с здравето и външния вид (намаляване на теглото, спиране на цигарите), с работата и любовта. Предприемането на пътешествие или започването на ново хоби са също в класацията. Каквото и да си набележите като намерение за прогрес, ви пожелавам да имате силите, мотивацията и дисциплината да го постигнете!

newyear_resol2 newyear_resol1 newyear_resol3

За котките и зимата

Характерно за котките е колко много те ненавиждат студа и снега. Май само на картинка могат да се срещнат щастливи котки и зима. Засега те са в безопасност – не само, че напоследък няма и снежинка в София, ами даже  времето предколедно се затопля. Първата картинка е на Петя Константиновa, чийто изкуство аз много харесвам, средната – на Rob Scotton, а третата – на Oxana Zaika.

christmasart1_petya konstantinova Rob Scotton winter-cats-oxana-zaika

Времето е …

Тези дни фокусът неизбежно е върху празниците. В един или друг аспект. Освен от обичайните теми за храна, декорация и подаръци, повечето хора живо се интересуват и от това, какво ще е времето около Коледа и Нова Година. Разбира се, мнозинството от нас, независимо от възрастта си, мечтаят за чистата белота на снега. Дали това ще се случи, може да се ориентирате на някой от тази 3 сайта (а ако сте маниаци – и на трите 🙂 ) :

http://www.sinoptik.bg

http://www.dalivali.bg

http://www.weather.bg

 

Добре въоръжени

През следващите седмици ще бъдем във вихъра на коледно-новогодишните празници и именни дни. Доста трапези ни чакат – изобилие от хапване, пийване и поводи за веселба. Лъжиците, вилиците и ножовете ще са ни важен инструментариум, но спoред французите от Ateliers Borgniol, те не служат само за да цивилизоват храненето, a с повечко креативност могат да станат и част от декорацията.

borg borgniol1_3 borgniol3

Топлината в твоите ръце

Пиенето на чай, кафе или горещ шоколад върви с пълна сила през този зимен месец, последен за 2014. Дали сме се настанили удобно у дома, или сме зажaднели за малко топлина в офиса или в някое уютно кафене – всички държим разнообразни чашки. Ако вашият вкус е по-ексцентричен, тези три забавни произведения на керамичното изкуство може да ви харесат:

mug5 mug7 mug4

Happiness is . . .

Попаднах на тези готини рисунки, след като написах „happiness“ в Google. Толкова са забавни и мъдри, че ги изгледах на един дъх. Поинтересувах се чие дело са и се оказаха проекти на студио Last Lemon – Lisa Swerling & Ralph Lazar. Щастието е . . .

happiness2 happiness4 happiness6_1

Честит 1ви Рожден Ден, 3nice!

Ето, че се изтърколи цяла година, откакто моят блог за красиви, интересни и остроумни неща започна да функционира. 3nice беше идейно вдъхновен от Михаела Петрова и е технически поддържан от Йосиф Черешаров и Лазар Алексиев, за което им благодаря от сърце! Продължаваме да радваме увеличаващата се аудитория!

1bday3 1bday21bday1

Постен пост

В разгара на Коледните пости сме и искам да изразя моето уважение към всички, които са приели това предизвикателство за тялото и душата. Това, което мога да направя, за да се почувствам съпричастна с постещите е да предложа тук 3 подходящи за този период от годината рецепти.

baba_ganoush_2 borsh Kufteta

Баба ГанушСупичка

Постен борш – ВКУСИНФО

Кюфтенца с гъби и нахутCooks and Bakes