Архив по месеци: януари 2015

MENAR Film Fest – Sofia

В момента в Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8, Чешки център, Dada Cultural Bar, Институт Сервантес тече 7-тото издание на Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival. Интересна програма, съставена както от игрални, така и от документални и късометражни филми. Ето 3 предложения от мен:

Бебе, Ливан (2013)

bebe

С трабант до края на света, Чехия (2014)

трабант

Ритъмът на Изтока, Австралия-Турция-Сирия-Йордания-Гърция-Египет (2013)

ритума

Бабинден

Днес е един от народните женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. На Бабинден се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките. Въпреки, че това е езически празник, той се е запазил до днес и е много почитан. От 1951 година, датата 21 януари е обявена и за ден на родилната помощ в България.

babinden1 babinden3 бабинден2

All you need is love!

Световният ден на Beatles е! Една от любимите ми групи, чийто песни бяха сред първите неща, които се научих да дрънкам на китарата като ученичка…Още пазя някъде в къщи стари броеве на полското списание Mozaika – единственото място в онези години, откъдето можеха да се видят текстовете и музиката на песните на Ливърпулската четворка.

All_You_Need_Is_Love_(Beatles_single_-_cover_art)

All you need is love

In my life

You got to hide your love away

 

Къде да си потърся работа?

Новата година донесе на много хора предизвикателството да приемат за най-важна краткосрочна цел, намирането на нова работа. Това е много ценен период, в който човек може да се огледа и да помисли по коя кариерна пътека да поеме. В България съществуват 3 надеждни и уважавани сайта, които биха могли да бъдат отправната точка за едно продуктивно търсене.

http://www.jobs.bg

http://www.karieri.bg

http://www.jobtiger.bg

Je Suis Charlie

07 януари 2015 ще остане като черен ден в историята на Франция, когато 12 души бяха варварски убити от лица, представящи се за членове на йеменският клон на „Ал Кайда“.  Трагедията се е разиграла в и около редакцията на сатиричният вестник Charlie Hebdo.

charlie2 charlie3 charlie5