Архив по месеци: октомври 2015

Няма да гласувам за вас!

В седмицата след 1ви тур на изборите за кметове и общински съветници и преди предстоящият балотаж на някои места, все още сме на изборна вълна. Този път във връзка с народното чувство за хумор и бунтовен дух, изразени в попълването на забавни бюлетини. Имаше дори текстове, които гласят: „Няма да гласувам за вас“, Паулу Куелю; „Тумбаци Котараци“, „BMW Клуб София“, „Върнете ни базите! ЦСКА София“ и други. А вие за кого гласувахте? 🙂

.bul1 bul2 bul3

 

Изборно студио

Днес беше интересен и напрегнат ден в България – проведоха се избори за кметове и общински съветници, както и референдум за/против въвеждането на електронно гласуване. Въпреки кампанията против този важен референдум, казусът поне отива в Парламента и вече те ще решат.

ele1 ele2 ele3

 

Да се видим на по…супа! :)

Резкият спад на температурите носи със себе си и нови, различни от летните, кулинарни предпочитания. Накратко – дойде времето на топлата супичка, която да ви стопли вътрешностите и да ви даде сили да се справяте със студа и със живота въобще. Каква по-точно вкусотийка да си приготвим, обаче? Пилешка супа, телешко варено, супа топчета, шкембе чорба, гъбена супа…те винаги са актуални, но нека все пак да сготвим нещо по-различно и интересно този път!

Тиквена супа с царевица и лимонова трева от Chefs.bg

tikwa

Крем супа от броколи, сирене и уханна мащерка от Вкуснотека

крем супа от броколи 024-3

Пикантна супа с бира и бекон от Merudia.bg

pikantna_supa_s_bira_i_bekon-610x300

Ай, Капитане!

Неделя вечер е особен период – хем все още сме под влияние на уикенд релаксацията, хем вече се настройваме на делова вълна. Та и днешния пост е такъв – хем забавен, хем казва неща, за които да се замислиш.

jack2 jack5 jack6

 

Фрийлансъри от всички страни, обединявайте се!

Тези дни в нюйоркското метро тече кампания, чиято цел е да насочи общественото внимание към професионалистите на свободна практика и по-точно към сериозният проблем със заплащането на свършената от тях работа. Атрактивната кампания е организирана от Freelancers Union. В подкрепа на своите колеги аз публикувам тук три постера, които са част от кампанията. Всеки заслужава да получи заплащане за труда си!

freel1 freel2 freel3

 

Понеделник сутрин

В началото на работната седмица е малко трудно човек да „отлепи“, особено ако навън е мрачна, дъждовна, ветровита есенна сутрин. За да се справят с предизвикателството, едни се наливат с кафе в индустриални количества, други вдигат скандали в градския транспорт (там винаги се намира за какво), а трети…да спрем дотук. Ето нещо в рядко срещаната комбинация приятно + полезно = 3 готини йога клуба. Идете и се разкършете, мрачността и нервността си забравете 🙂

Yoga Place

Мандала – Център за Цялостна Трансформация

Йога студио „Амара“

История с кошче

Не, това не е боклукчава публикация. Просто, тези дни (защото е необичайно топло за октомври, слава Богу!) си взех шоколадов сладолед във фунийка и съответно ми дадоха салфетка и пластмасова лъжичка към него. Блажено си го изядох, но се оказа, че около мен няма какво? Кошче. Елементарно е, но пък си е нужно. Аз, тудуф, тудуф – носих си салфетката и лъжичката известно време в ръчичката, докато не намеря какво? Кошче. Ами съвестен еко, био и зелен гражданин съм, какво да правя! И какъв е изводът от историята? Няма извод, просто каквото и да правим, генерираме боклук и така рано или късно се налага да изолзваме какво? Кошче.

bin1 bin2 bin4

На Учителя, с любов!

Продължаваме на учебна вълна, защото днес е Международния ден на учителя. Всички пазим спомени за различни учители, които са били част от нашия свят за определен период от време. За някой от тях все още си спомняме с обич и благодарност, а за други – с не толкова позитивни чувства. Нека днес да отдадем почит на учителите, които вдъхновяват и умеят да извадят най-доброто от нас! Посвещавам този пост и на Учителите, които срещаме през целия си живот!

teach1

"It's not easy texting my mother. She's an English teacher and all she does is correct my spelling."

teach3