Архив по месеци: януари 2016

Зашеметяващи десерти с какао и шоколад!

Характерно за тези три десерта, които искам да представя днес е, че техния чар се крие в ароматната какаова съставка, която ги прави толкова възхитителни! Тук повече думи не са нужни, ами слагайте престилките и включвайте печките! 🙂

Брауни с Гайо шоколад от блогът „Кулинарно — в кухнята с Йоана

брауни

Сладкиш с какао и кокос от блогът „С нож и вилица в ръка

сладкиш

Суров шоколадов чийзкейк – веган/постен от блогът Sugarmouse

суров чийзкейк

Предстоящи филмови премиери 2016

Януари. Студ. Лед. Също така, обаче – книги, филми, уютни вечери с вкусни храни и сгряващи напитки. 🙂 В краят на работната седмица сигурно вече имате планове за уикенда. Независимо дали планирате да се развихрите по баровете и дискотеките или предпочитате да си направите купона у дома, може би ще ви е интересно да научите за 3 филма, които предстои да видим през 2016 година:

1. БАТМАН срещу СУПЕРМЕН: Зората на Справедливостта
(Batman v Superman: Dawn of Justice)
Премиера в България: 25.03.2016, трейлър

MJ22f

2. Моята голяма луда гръцка сватба 2
(My Big Fat Greek Wedding 2)
Премиера в България: 01.04.2016, трейлър

My-Big-Fat-Greek-Wedding-Sequel-2

3. Ледена епоха: Големият сблъсък
(Ice Age: Collision Course)
Премиера в България: 15.07.2016, трейлър

Ice-Age-Collision-Course-Teaser-Quad

В моята стая

Мъжете може и да обичат да въздъхват, че всички жени са еднакви, но аз бих добавила: „Мислите си така, защото не сте им видели стаите“. 🙂 Е, италианският фотограф Gabriele Galimberti си е направил труда да пообиколи света и да придума няколко млади жени да им снима стаите. А как изглежда твоята стая?

Първата стая е на 22-годишната Celine от Берлин:

Germany

Втората – на 23-годишната Mickayla от Лондон:

London

И третата – на 19-годишната Altidon от Maniche, Haiti

mirrorsandwindows1

Невероятно, но факт!

Има събития, за които ни се струва, че ги делят не просто години, а направо епохи. A ето три изненадващи примера за точно обратното.

1. Мамутите и древните египтяни за живeли по едно и също време, преди около 4,500 години:

pic2

2. Бисквитките Oreo са патентовани на 06 март 1912, а Титаник е потънал само месец по-късно, на 14-15 април 1912:

Screen-Shot-2016-01-15-at-4.21.33-PM

3. Годината е 1977 и през нея се случват две знаменателни събития – във Франция се осъществява последната екзекуция с гилотина, а от Щатите започва ерата Star Wars:

пиц1

Опитът на майсторите

В разгара на зимата сме – навън е снежно и свежо, а леденият вятър ни подгонва да отидем на топло. Това, също така е чудесен период за кулинарни експерименти край печката. Колкото и да обичаме да творим обаче, винаги е добре да почерпим и от опита на майсторите. Ето 3 кулинарни ТВ предвания, които ме вдъхновяват:

Пекарната на Рудолф

Целувките на Ана

Бон Апети

 

A като Азбука, К като на Китайски

Началото на годината е чудесен период, през който можем да вземем важни решения, като например да спрем цигарите, да отслабнем, да научим чужд език…За тези от вас, които биха искали да започнат обучение по някой екзотичен език, предлагам тези забавни илюстрации на китайската писателка, бизнес дама и пътешественичка Shao Lan, която ги създава като метода Chineasy в помощ на дъщеря си. Всичко започва като хоби, а днес този метод е изключително популярен.

fire tree king

Роден на 4-ти януари

Не е същото като да са родени на 4-ти юли, но пък какви личности само са видяли бял свят на днешният ден – британският физик и математик Исак Нютон; вокала на Rammstein – Till Lindemann; човекът, който отвори света на писаното слово за незрящите – Louis Braille! Така можем да се успокоим, че започваме новата 2016 година с нещо смислено и дори – интелектуално. Да бъде здрава и успешна!