Попитай Ангелите

Вчера беше празникът Събор на св. Архангел Михаил и другите небесни безплътни силиАрхангел Михаил е един от 7-те архангели, наричан още Архистратиг, тъй като е началник на небесните войнства и борец против духовете на тъмнината. Според православието има 7 архангела: Михаил, Гавриил, Рафаил, Уриил, Салатиил, Йехудиил, Варахиил. Тук представям с изображение само 3 от тях, поради естеството на сайта.

Името на Архангел Михаил означава „кой е като Бога?“. Той е бърз помощник и ако сте в беда, повикайте го с тези думи, казани 3 пъти: „Архангел Михаил, моля те, помогни ми!“. Архангел Уриил, чието име означава „божия светлина“ е просветител на помрачените, обърканите и заблудените. Архангел Гавриил е „сила божия“ – вестителят, който открива тайните послания на Бога към хората.

Останалите четири архангела са Рафаил – церител на недъзите; Салатиил – почита се като молител и застъпник пред Бога; Йехудиил – прославител на Господа; Варахиил – подател на Божиите благословения. Повече информация по темата има в Pravoslavieto.com.

ар5 arhangel-mihail 9410672

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *